Για 12 άτομα ()
1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα, το κονιάκ, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι μέσα στο οποίο έχετε αναμίξει το μπέικινπάουντερ. Λίγο πριν κλείσετε το μίξερ προσθέτετε τα αμύγδαλα.
2. Αδειάζετε σε ένα ταψί το οποίο έχετε βουτυρώσει ελαφρά τον χυλό και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά και μέχρι η λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει καθαρή από το κέντρο της πίτα.
3. Βγάζετε τη βασιλόπιτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
4. Φτιάχνετε το γλάσο: Ανακατεύετε καλά την άχνη με το νερό μέχρι να έχετε ένα παχύ γλάσο. Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό παραπάνω. Με το γλάσο στολίζετε την βασιλόπιτα κάνοντας σχέδια της αρεσκείας σας.
Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να βάλετε και καρύδια