alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

bussinofetes top 06 04 2017

Θα γίνει και για σας το αγαπημένο σας επιδόρπιο, οι φέτες ψωμιού ή τσουρεκιού μουλιασμένες σε κομπόστα βύσσινου. Με ζωηρό μωβ χρώμα η πουτίγκα αυτή του τσουρεκιού, συνήθως σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι ή με κολασμένο σκέτο καϊμάκι βουβαλίσιο. Πάντως όπως και να το δεις, είναι ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιήσουμε το τσουρέκι που μας έμεινε.

ΒΥΣΣΙΝΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ

bussinofetes top 06 04 2017

Θα γίνει και για σας το αγαπημένο σας επιδόρπιο, οι φέτες ψωμιού ή τσουρεκιού μουλιασμένες σε κομπόστα βύσσινου. Με ζωηρό μωβ χρώμα η πουτίγκα αυτή του τσουρεκιού, συνήθως σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι ή με κολασμένο σκέτο καϊμάκι βουβαλίσιο. Πάντως όπως και να το δεις, είναι ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιήσουμε το τσουρέκι που μας έμεινε.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
6 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι κομπόστα βύσσινα (400γρ)
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη (250γρ)
  • 250 γρ. ζωμό από τα βύσσινα κομπόστα
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Για το γαρνίρισμα

  • Φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • Παγωτό καϊμάκι ή καϊμάκι βουβαλίσιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αφαιρέστε την κόρα από το τσουρέκι και κόψτε το σε λεπτές φέτες , περίπου 2 εκ. πάχος.


2. Απλώστε τις φέτες του τσουρεκιού σε ένα ρηχό πιάτο, σε διπλή στρώση.


3. Βράζετε τον ζωμό από την κομπόστα μαζί με την ζάχαρη και το νερό για 8-10 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.


4. Ρίξτε το χυμό από τα βύσσινα πάνω στο ψωμί και σιγουρευτείτε ότι απλώθηκε παντού ομοιόμορφα , έτσι ώστε κάθε φέτα να έχει μουλιάσει από τον χυμό.


5. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.


6. Για να σερβίρετε, βάλτε κάθε μια φέτα ξεχωριστά σε ένα πιάτο , απλώστε από πάνω τα βύσσινα κομπόστα , τα φύλλα μέντας ή δυόσμου και σερβίρετε με το παγωτό καϊμάκι.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκο ψωμί ημέρας ή γαλλική μπαγκέτα αρκεί πρώτα να φρυγανίσετε λίγο τις φέτες πριν τις τοποθετήσετε σε πιάτο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face