Για 4 άτομα ()
1. Αφαιρέστε την κόρα από το τσουρέκι και κόψτε το σε λεπτές φέτες , περίπου 2 εκ. πάχος.
2. Απλώστε τις φέτες του τσουρεκιού σε ένα ρηχό πιάτο, σε διπλή στρώση.
3. Βράζετε τον ζωμό από την κομπόστα μαζί με την ζάχαρη και το νερό για 8-10 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
4. Ρίξτε το χυμό από τα βύσσινα πάνω στο ψωμί και σιγουρευτείτε ότι απλώθηκε παντού ομοιόμορφα , έτσι ώστε κάθε φέτα να έχει μουλιάσει από τον χυμό.
5. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.
6. Για να σερβίρετε, βάλτε κάθε μια φέτα ξεχωριστά σε ένα πιάτο , απλώστε από πάνω τα βύσσινα κομπόστα , τα φύλλα μέντας ή δυόσμου και σερβίρετε με το παγωτό καϊμάκι.
Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκο ψωμί ημέρας ή γαλλική μπαγκέτα αρκεί πρώτα να φρυγανίσετε λίγο τις φέτες πριν τις τοποθετήσετε σε πιάτο.