Για 1 Δωδεκάδες ()
1. Τοποθετείτε τη μαγιά, 2 κ.γ. ζάχαρη και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε και αφήνετε για 5 λεπτά. Το μείγμα θα αρχίσει να φουσκωνει και να αφρίζει, υποδεικνύοντας ότι η ζύμη είναι ενεργή.
2. Προσθέτετε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το βούτυρο, το αυγό, τις σταφίδες, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για 8 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική.
3. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, την καλύπτετε με ένα καθαρό, υγρό πανί και την αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
4. Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και σχηματίζετε με αυτά μπάλες. Αραδιάζετε τις μπάλες ζύμης σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί 22 εκ. το οποίο έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
5. Καλύπτετε το ταψί με ένα υγρό ζεστό πανί και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν τα τσουρεκάκια.
6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ προσθέτετε το επιπλέον ½ φλτιζάνι αλεύρι και το νερό και ανακατεύετε να ενωθούν. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα κορνέ με ισια μύτη και σχηματίζετε πάνω σε κάθε τσουρεκάκι 1 σταυρό. Ψήνετε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
7. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το νερό και προσθέτετε τη ζελατίνη. Ανακατεύτε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Τοποθετείτε τη ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και το ζασταίνετε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
8. Προσθέτετε το μείγμα ζελατίνης και βράζετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε το γλάσο και με τη βοήθεια ένος πινέλου αλείφετε τα τσουρεκάκια. Σερβίρετε ζεστά με βούτυρο.
Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το τη διαδικασία του γλασαρίσματος μια και το μόνο που εξυπηρετεί είναι να δώσει ένα πιο ωραίο αποτέλεσμα στην εικόνα των τσουρεκιών.