alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

hot-cross-buns top2

Αγγλική παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζουν να τα ετοιμάζουν τη Μεγάλη Παρασκευή. Για τα ζεστά αυτά τσουρεκάκια επικρατούν πολλοί μύθοι όπως ότι αν το κρεμάσετε ζεστό κουζίνα σας τη Μεγάλη Παρασκευή, αυτό θα παραμείνει φρέσκο χωρίς να χαλάσει όλο το χρόνο και θα σας προστατεύσει από τα κακά πνεύματα και ότι εκείνοι που μοιράζονται ένα ζεστό τσουρεκάκι θα έχουν μια δυνατή φιλία

ΕΓΓΛΕΖΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ

hot-cross-buns top2

Αγγλική παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζουν να τα ετοιμάζουν τη Μεγάλη Παρασκευή. Για τα ζεστά αυτά τσουρεκάκια επικρατούν πολλοί μύθοι όπως ότι αν το κρεμάσετε ζεστό κουζίνα σας τη Μεγάλη Παρασκευή, αυτό θα παραμείνει φρέσκο χωρίς να χαλάσει όλο το χρόνο και θα σας προστατεύσει από τα κακά πνεύματα και ότι εκείνοι που μοιράζονται ένα ζεστό τσουρεκάκι θα έχουν μια δυνατή φιλία

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ. 30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 1 Δωδεκάδες ()

Για τη ζύμη

  • 1 κουτ. σουπ. ξηρή μαγιά
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
  • 4 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκονισμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ.γλυκ. γαρίφαλο
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 αυγό
  • 1 1/2 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/3 φλιτζάνι νερό

Για το γλάσο

  • 2 κουτ.γλυκ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 κουτ. σουπ. νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετείτε τη μαγιά, 2 κ.γ. ζάχαρη και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε και αφήνετε για 5 λεπτά. Το μείγμα θα αρχίσει να φουσκωνει και να αφρίζει, υποδεικνύοντας ότι η ζύμη είναι ενεργή.


2. Προσθέτετε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το βούτυρο, το αυγό, τις σταφίδες, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για 8 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική.


3. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, την καλύπτετε με ένα καθαρό, υγρό πανί και την αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.


4. Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και σχηματίζετε με αυτά μπάλες. Αραδιάζετε τις μπάλες ζύμης σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί 22 εκ. το οποίο έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.


5. Καλύπτετε το ταψί με ένα υγρό ζεστό πανί και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν τα τσουρεκάκια.


6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ προσθέτετε το επιπλέον ½ φλτιζάνι αλεύρι και το νερό και ανακατεύετε να ενωθούν. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα κορνέ με ισια μύτη και σχηματίζετε πάνω σε κάθε τσουρεκάκι 1 σταυρό. Ψήνετε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


7. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το νερό και προσθέτετε τη ζελατίνη. Ανακατεύτε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Τοποθετείτε τη ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και το ζασταίνετε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.


8. Προσθέτετε το μείγμα ζελατίνης και βράζετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε το γλάσο και με τη βοήθεια ένος πινέλου αλείφετε τα τσουρεκάκια. Σερβίρετε ζεστά με βούτυρο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το τη διαδικασία του γλασαρίσματος μια και το μόνο που εξυπηρετεί είναι να δώσει ένα πιο ωραίο αποτέλεσμα στην εικόνα των τσουρεκιών.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face