alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

krema meliou top 06 03 2018

Βελούδινη απαλή, νηστίσιμη, υγιεινή υπέροχη όσο καμιά άλλη Ελληνική συνταγή .

ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

krema meliou top 06 03 2018

Βελούδινη απαλή, νηστίσιμη, υγιεινή υπέροχη όσο καμιά άλλη Ελληνική συνταγή .

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 3€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 κουτ. σουπ. μέλι ελάτου, πεύκου ή βελανιδιάς
  • 3 κουτ. σουπ. νερό
  • 4 κουτ. σουπ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.γλυκ. σουσάμι
  • 1 κουτ. σουπ. σταφίδες ξανθές
  • 1 κουτ. σουπ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα

  • 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι το αλεύρι και το ψήνουμε για 4΄- 5΄ μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Τότε ρίχνουμε λίγο νερό και δουλεύουμε γρήγορα με μια ξύλινη σπάτουλα για να μη σβολιάσει.


2. Ρίχνουμε το μέλι και το υπόλοιπο νερό σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι. Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 3΄- 4΄μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.


3. Ψήνουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου αρχίσει να πήζει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 10΄. Την μεταφέρουμε σε μικρά μπολ και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και προαιρετικά με την κανέλα.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να βάλετε καρύδια και να την εμπλουτίσετε με λίγη μαστίχα Χίου για άρωμα



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face