Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε καλά τα πορτοκάλια, τα στεγνώνετε, τα ξύνετε ελαφρά με τον τρίφτη και κρατάτε το ξύσμα. Ύστερα τα στύβετε σε σουρωτήρι λεπτό και κρατάτε τον χυμό.
2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νισεστέ. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και τα αμύγδαλα ή την καρύδα μαζί με το νερό. Ανακατεύετε με έναν αυγογδάρτη και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
3. Βράζετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να χυλώσει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτετε λίγο από το ξύσμα, ανακατεύετε ξανά και σβήνετε τη φωτιά. Σε αυτήν την φάση αν θέλετε προσθέτετε τον δυόσμο.
4. Αδειάζετε την κρέμα σε φόρμα μεγέθους 15x25 εκ. ή σε ατομικά φορμάκια που έχετε περάσει προηγουμένως ελαφρά με νερό. Αφου κρυώσει λίγο η κρέμα την βάζετε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες. Μόλις κρυώσει την την ξεφορμάρετε, βυθίζοντας τα φορμάκια για 1 δευτερόλεπτο σε ζεστό νερό, πασπαλίζετε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και καρύδα και σερβίρετε την κρέμα δροσερή.
Μπορείτε να σερβίρετε με αρωματικό σιρόπι πορτοκαλιού το οποίο θα φτιάξετε βράζοντας για λίγα λεπτά σε μια κατσαρόλα ,1 φλούδα πορτοκαλιού, 3/4 φλιτζάνι νερό, 3 κουτ. σουπ. ζάχαρη, 1/2 κουτ. γλυκ. κανέλα, 1/2 κουτ. γλυκ. γαρίφαλο και 1 σφηνάκι λικέρ. Γαρνίρετε προσθέτοντας λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.