alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kaizer top

Αφράτες κρέπες με καταγωγή από την Αυστρία που ο μύθος θέλει να ετοιμάστηκαν πρώτη φορά για τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ Α', όπου η σύζυγός του θέλοντας να τρώει ελαφρά έλεγε στο σεφ του παλατιού να προετοιμάζει μόνο ελαφρά επιδόρπια, τα οποία αποδοκιμάζονταν από τον αυτοκράτορα. Μια μέρα, ο αυτοκράτορας θέλοντας να πειράζει τη σύζυγο του ρώτησε τι «μπούρδες» έχει ετοιμάσει ο σεφ. Δοκιμάζοντας όμως το γλυκό του άρεσε πολύ κι έτσι έμεινε στην ιστορία σαν οι μπούρδες του αυτοκράτορα

ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΚΡΕΠΕΣ «ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ»

kaizer top

Αφράτες κρέπες με καταγωγή από την Αυστρία που ο μύθος θέλει να ετοιμάστηκαν πρώτη φορά για τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ Α', όπου η σύζυγός του θέλοντας να τρώει ελαφρά έλεγε στο σεφ του παλατιού να προετοιμάζει μόνο ελαφρά επιδόρπια, τα οποία αποδοκιμάζονταν από τον αυτοκράτορα. Μια μέρα, ο αυτοκράτορας θέλοντας να πειράζει τη σύζυγο του ρώτησε τι «μπούρδες» έχει ετοιμάσει ο σεφ. Δοκιμάζοντας όμως το γλυκό του άρεσε πολύ κι έτσι έμεινε στην ιστορία σαν οι μπούρδες του αυτοκράτορα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. σουπ. σταφίδες
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σουπ. μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο
  • 1 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουλιάζετε τις σταφίδες στο ρούμι. Χωρίζετε τα αυγά. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.


2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το γάλα με τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια διπλώνετε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μείγμα.


3. Σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο λιώνετε το βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα και πασπαλίζετε με τις σταφίδες.


4. Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Βγάζετε από το φούρνο και με μια ξύλινη κουτάλα κόβετε την τηγανίτα σε κομμάτια. Απλώνετε στην επιφάνεια λίγο βούτυρο, τη μαρμελάδα πασπαλίζετε με ζάχαρη και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να τις σερβίρετε και με αλαφριά κομπόστα μήλου



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face