Για 6 άτομα ()
1. Μουλιάζετε τις σταφίδες στο ρούμι. Χωρίζετε τα αυγά. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το γάλα με τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια διπλώνετε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μείγμα.
3. Σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο λιώνετε το βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα και πασπαλίζετε με τις σταφίδες.
4. Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Βγάζετε από το φούρνο και με μια ξύλινη κουτάλα κόβετε την τηγανίτα σε κομμάτια. Απλώνετε στην επιφάνεια λίγο βούτυρο, τη μαρμελάδα πασπαλίζετε με ζάχαρη και σερβίρετε.
Μπορείτε να τις σερβίρετε και με αλαφριά κομπόστα μήλου