alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

sika-psita top

Το γλυκό δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Ολόγλυκα ψητά, καραμελωμένα σύκα συνδυασμένα με τη δροσιά από το παγωτό καϊμάκι

ΣΥΚΑ ΨΗΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

sika-psita top

Το γλυκό δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Ολόγλυκα ψητά, καραμελωμένα σύκα συνδυασμένα με τη δροσιά από το παγωτό καϊμάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό σύκα μαύρα ή λευκά
  • 1/2 φλιτζάνι λικέρ μαστίχα ή κονιάκ
  • 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα μαστίχα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και κόβετε ακτινωτά τα σύκα με τη φλούδα τους, στα τέσσερα χωρίς να τα χωρίσετε. Τα αραδιάζετε σε μια λαδόκολλα, τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη, τη μαστίχα, τα ραντίζετε με το λικέρ και κλείνει τη λαδόκολλα χωρίς όμως να τη δέσετε.


2. Τοποθετείτε τη λαδόκολλα με τα σύκα στη σχάρα και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα για 10 λεπτά.


3. Αποσύρετε από τη φωτιά, τα βγάζετε από τη λαδόκολλα και τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Τα σερβίρετε μαζί με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για καστανή ζάχαρη μπορείτε να βάλετε μέλι. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και μικρά μήλα καθαρισμένα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face