Για 4 άτομα ()
1. Πλένετε και κόβετε ακτινωτά τα σύκα με τη φλούδα τους, στα τέσσερα χωρίς να τα χωρίσετε. Τα αραδιάζετε σε μια λαδόκολλα, τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη, τη μαστίχα, τα ραντίζετε με το λικέρ και κλείνει τη λαδόκολλα χωρίς όμως να τη δέσετε.
2. Τοποθετείτε τη λαδόκολλα με τα σύκα στη σχάρα και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα για 10 λεπτά.
3. Αποσύρετε από τη φωτιά, τα βγάζετε από τη λαδόκολλα και τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Τα σερβίρετε μαζί με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.
Αντί για καστανή ζάχαρη μπορείτε να βάλετε μέλι. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και μικρά μήλα καθαρισμένα.