alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mila psita top

Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά τα φρουτένια επιδόρπια που τελικά αν τους προσθέσεις μια - δυο πινελιές από καραμελένιες σαλτσούλες με μια υποψία βανίλιας και ζεστά μπαχαρικά μετατρέπονται σε κάτι τόσο φίνο και μοναδικό που μπορεί να ξεπεράσει το καλύτερο γλυκό ζαχαροπλαστείου

ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

mila psita top

Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά τα φρουτένια επιδόρπια που τελικά αν τους προσθέσεις μια - δυο πινελιές από καραμελένιες σαλτσούλες με μια υποψία βανίλιας και ζεστά μπαχαρικά μετατρέπονται σε κάτι τόσο φίνο και μοναδικό που μπορεί να ξεπεράσει το καλύτερο γλυκό ζαχαροπλαστείου

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 μεγάλα κόκκινα μήλα
  • 3/4 φλιτζάνι γλυκό λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού

Για τη γέμιση

  • 1/2 φλιτζάνι σταδίφες ξανθιές
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 λοβό βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με το νερό. Πλένετε καλά τα μήλα και τα κόβετε από πάνω έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα καπάκι. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τους σπόρους. Με ένα μικρό κουταλάκια «ξύνετε» περιμετρικά το εσωτερικό του μήλου ώστε να αφαιρέσετε όση περισσότερη σάρκα μπορείτε. Ρίχνετε την σάρκα του μήλου σε ένα μπολ και τη ραντίζετε με λίγο από το μείγμα του λεμονιού. Αραδιάζετε τα μήλα σε ένα πυρέξ και τα ραντίζετε με το υπόλοιπο μείγμα του λεμονιού.


2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί. Με ένα κουτάλι γεμίζετε τα μήλα και τα σκεπάζετε με τα καπάκια τους. Τα περιχύνετε με το κρασί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Κατά διαστήματα τα περιχύνετε με το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί στο πυρέξ.


3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα. Κόβετε στη μέση, κατά μήκος το λοβό βανίλιας και ξύνετε τους σπόρους. Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τους σπόρους βανίλιας και το λοβό και το ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία.


4. Σε ένα μπολ χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνετε σιγά – σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρετε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και το βάζετε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει παχύρευστη.


5. Βγάζετε τα μήλα από το φούρνο και τα σερβίρετε ζεστά περιχυμένα με την σάλτσα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και γεμιστά κυδώνια.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face