Για 8 άτομα ()
1. Σε μια βαριά κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα χρυσό χρώμα, για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνετε γρήγορα σε μικρά αντικολλητικά φορμάκια ψησίματος ή σε ένα σκεύος για σουφλέ, μετακινήστε το έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος, αφήστε το για 10'.
2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα αυγά ένα - ένα μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη καραμελωμένη ζάχαρη.
3. Τοποθετείτε το σκεύος σε ένα μεγαλύτερο ταψί. Βάζετε μέσα στο μεγαλύτερο σκεύος ζεστό νερό μέχρι να καλύψει 2,5 εκ. περίπου από τον πάτο (μέθοδος μπεν μαρί). Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50'-60' ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο το μείγμα.
4. Μεταφέρετε το σκεύος με το γλυκό σε μια σχάρα και αφήστε το να κρυώσει για 1 ώρα. Το βάζετε στο ψυγείο για 8 ώρες. Για να τα ξεφορμάρετε, περνάτε ένα μαχαίρι ανάμεσα από το γλυκό και το φορμάκι και το αναποδογυρίζετε σε μικρά πιατάκι και σερβίρετε.
Αρωματίζετε τη κρέμα ή με βανίλια ή με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.