Για 10 άτομα ()
1. Σε ένα ταψί ανοίγετε τα φύλλα και τα βάζετε λίγα λίγα σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 °C να ξεραθούν, έτσι ώστε να θρυμματίζονται εύκολα. Έπειτα, τα θρυμματίζετε όλα σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προσθέτετε στο μπολ την ζάχαρη, το λάδι , το γιαούρτι, τον χυμό μανταρινιού, τις βανίλιες, το μπέικιν και το ξύσμα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
3. Βάζετε το μείγμα σ’ ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί , χωρίς να το λαδώσετε, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 - 40΄ μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό καφέ χρώμα. Βγάζετε την μανταρινόπιτα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
4. Για το σιρόπι, βράζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και το ξύσμα μανταρινιού για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει. Αφού έχει κρυώσει το γλυκό, περιχύνετε με σιρόπι να πάει παντού.
5. Πασπαλίζετε το γλυκό με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
6. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα δάκρυα σοκολατάκια ή σταφίδες