Για 6 άτομα ()
1. Βάζετε σε κατσαρόλα το ρύζι, το νερό και το αλάτι.
2. Σιγοβράζετε μέχρι να «σκάσει» το ρύζι για περίπου 10 λεπτά.
3. Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα κι ανακατεύετε.
4. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ανακατεύοντας το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
5. Σιγοβράζετε για λίγο να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο.
6. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζετε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και μετά βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
7. Σε ταψί απλώνετε τα αμύγδαλα ολόκληρα και τα ψήνετε στον φούρνο για 10-15΄ στους 100 βαθμούς. Τεμαχίζετε τα αμύγδαλα όπως παραπάνω.
8. Σε αντικολλητικό τηγάνι απλώνετε την ζάχαρη και το μέλι από πάνω και θερμαίνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να υγροποιείται το μείγμα αναδεύοντας συνεχώς με μαλακή ή ξύλινη σπάτουλα ρίχνετε και τα τεμαχισμένα αμύγδαλα.
9. Ομογενοποιείτε το μείγμα αναδεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά και ακολούθως το ξαπλώνετε σε λαδόκολλα στο πάχος που θέλετε, αφήνοντας να κρυώσει λίγα λεπτά. Το σπάτε ακανόνιστα σχήματα και το σερβίρετε μαζί με το ρυζόγαλο.