alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

ruzogalo top 29 03 2016

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΑΣΤΙΧΑΤΟ ΜΕ ΠΑΣΤΕΛΙ

ruzogalo top 29 03 2016

Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για το παστέλι

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 3 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και τεμαχισμένα

Για το ρυζόγαλο

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες φρέσκο
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 δάκρυα μαστίχα κοπανισμένη
  • 4 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ρυζόγαλο:


1. Βάζετε σε κατσαρόλα το ρύζι, το νερό και το αλάτι.


2. Σιγοβράζετε μέχρι να «σκάσει» το ρύζι για περίπου 10 λεπτά.


3. Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα κι ανακατεύετε.


4. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ανακατεύοντας το ρίχνετε στην κατσαρόλα.


5. Σιγοβράζετε για λίγο να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο.


6. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζετε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και μετά βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

 

Για το παστέλι:


7. Σε ταψί απλώνετε τα αμύγδαλα ολόκληρα και τα ψήνετε στον φούρνο για 10-15΄ στους 100 βαθμούς. Τεμαχίζετε τα αμύγδαλα όπως παραπάνω.

 

8. Σε αντικολλητικό τηγάνι απλώνετε την ζάχαρη και το μέλι από πάνω και θερμαίνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να υγροποιείται το μείγμα αναδεύοντας συνεχώς με μαλακή ή ξύλινη σπάτουλα ρίχνετε και τα τεμαχισμένα αμύγδαλα.

 

9. Ομογενοποιείτε το μείγμα αναδεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά και ακολούθως το ξαπλώνετε σε λαδόκολλα στο πάχος που θέλετε, αφήνοντας να κρυώσει λίγα λεπτά. Το σπάτε ακανόνιστα σχήματα και το σερβίρετε μαζί με το ρυζόγαλο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face