alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

strountel fraoulas top 26 05 2016

Ένα υπέροχο και γρήγορο γλυκό που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

strountel fraoulas top 26 05 2016

Ένα υπέροχο και γρήγορο γλυκό που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο σφολιάτας

Για τη γέμιση

  • 1/2 κιλό τυρί κρέμα, μαλακό
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κιλό φράουλες καθαρισμένες και χοντροκομμένες

Για το άλειμμα

  • 1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη, και αφήνετε το μείγμα στην άκρη.


2. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τοποθετείτε τo ένα φύλλο σφολιάτας και το ανοίγετε σε ένα ορθογώνιο σχήμα 30x60 εκατοστά. Τοποθετείτε τη σφολιάτα στο ταψί με τη λαδόκολλα και απλώνετε τη μισή ποσότητα γέμισης στο κέντρο του φύλλου. Παίρνετε την μισή ποσότητα από τις φράουλες και την τοποθετείτε πάνω από τη γέμιση.


3. Χαράσσετε τη σφολιάτα στις πλάγιες πλευρές της ανά 2 εκατοστά. Ξεκινώντας από το κάτω μέρος της ζύμης, σηκώνετε τις κομμένες λωρίδες σφολιάτας για να κλείσει στη συνέχεια κλείνετε κάθε κομμάτι σφολιάτας από δεξιά και αριστερά εναλλάξ μέχρι να φτάσετε στη κορυφή σχηματίζοντας μια πλεξίδα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνετε και το άλλο φύλλο σφολιάτας.


4. Αλείφετε με λίγο αυγό το πάνω μέρος από τα στρούντελ και τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face