alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

turenia forma top 17 10 2016

Εύκολο απαλό, ανάλαφρο και νόστιμο γλυκάκι με πρωταγωνιστές το ανθότυρο, το θυμαρίσιο μελί και το γλυκό κρασί Σάμου.

ΤΥΡΕΝΙΑ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

turenia forma top 17 10 2016

Εύκολο απαλό, ανάλαφρο και νόστιμο γλυκάκι με πρωταγωνιστές το ανθότυρο, το θυμαρίσιο μελί και το γλυκό κρασί Σάμου.

Χρόνος προετοιμασίας: 8 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό γλυκό μαλακό τυρί ανθότυρο
  • 200 mL κρέμα γάλακτος
  • 5 αυγά
  • 110 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοτριμμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη

Για τη σάλτσα

  • 10 ξεράβερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 7 κουτ. σουπ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι γλυκό κρασί Σάμου
  • 1/2 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλλα προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αναμιγνύετε το τυρί με την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους των αυγών, τα αμύγδαλα και την ζάχαρη. Τα χτυπάτε καλά με το σύρμα των αυγών.


2. Αδειάζετε το μίγμα σε μια φαρδιά και ρηχή στρογγυλή φόρμα την οποία έχετε «ντύσει» με λαδόκολλα. Ψήνετε για 50 περίπου λεπτά. Αφήνετε το γλυκό να παγώσει για 24 ώρες στο ψυγείο.


3. Μουσκεύετε τα βερίκοκα στο γλυκόκρασί για μια ώρα.


4. Ρίχνετε τα φρούτα σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με το μέλι και το ζουμάκι τους από το κρασί. Σιγοβράζετε μαζί με το πορτοκάλι φλούδα και την κανέλα για 10 περίπου λεπτά. Σερβίρετε το γλυκό κομμένο σε τρίγωνα κομμάτια περιχυμένο με μια κουταλιά από την σάλτσα μελιού και βερίκοκου.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Δοκιμάστε το και με δαμάσκηνα ξερά ή φρέσκα, αλλά και με σταφύλια φρέσκα βρασμένα σε ελαφρύ σιρόπι με λίγη αμπαρόριζα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face