alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

snitsel-anthoturo topimage

Το πιο εύκολο γλύκισμα στον κόσμο με ένα συνδυασμό που θυμίζει έντονα αρχαία ελληνική συνταγή. Δοκιμάστε το και με μανούρι θα σας ενθουσιάσει διότι η γεύση του είναι πιο έντονη

ΣΝΙΤΣΕΛ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΑΦΙΔΑΣ

snitsel-anthoturo topimage

Το πιο εύκολο γλύκισμα στον κόσμο με ένα συνδυασμό που θυμίζει έντονα αρχαία ελληνική συνταγή. Δοκιμάστε το και με μανούρι θα σας ενθουσιάσει διότι η γεύση του είναι πιο έντονη

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 φέτες ανθότυρο (περίπου 400 γρ)
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζάνι σταφίδες Κορίνθου
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα

Για το πανάρισμα

  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι τσίπουρο με γλυκάνισο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε το καλαμποκέλαιο στο τηγάνι και το αφήνετε να ζεσταθεί. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά και σε δεύτερο μπολ ρίχνετε το αλεύρι. Βρέχετε τις φέτες από το ανθότυρο στο τσίπουρο, μετά στο αλεύρι, στο αυγό και ξανά στο αλεύρι. Τις τηγανίζετε μέχρι να κάνουν μια ξανθιά και τραγανή κρούστα και από τις 2 πλευρές περίπου για 2-3 λεπτά.


2. Σε ένα μπολ βάζετε τις σταφίδες με το χυμό πορτοκαλιού για μισή ώρα περίπου. Βάζετε τις σταφίδες μαζί με τον χυμό πορτοκάλι και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό τηγάνι και τα βράζετε για 6-7 λεπτά. Περιχύνετε τις τηγανιτές φέτες από το ανθότυρο με τη σάλτσα σταφίδας και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Όσο πιο στεγνός είναι το ανθότυρο από υγρασία και λιπαρά τόσο καλύτερα θα τηγανιστεί. Επίσης μπορείτε να το σερβίρετε με οποιοδήποτε φρούτο φρέσκο ή αποξηραμένο επιλέξετε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face