alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mpougatsa-krema top

Έχετε ποτέ σκεφτεί να επισκεφθείτε την Θεσσαλονίκη χωρίς να δοκιμάσετε την μπουγάτσα με κρέμα; Φυσικά και όχι. Μόνο που τώρα μπορείτε να την φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σας

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

mpougatsa-krema top

Έχετε ποτέ σκεφτεί να επισκεφθείτε την Θεσσαλονίκη χωρίς να δοκιμάσετε την μπουγάτσα με κρέμα; Φυσικά και όχι. Μόνο που τώρα μπορείτε να την φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σας

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη κρέμα

  • 6 1/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αυγά

Για το πασπάλισμα

  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη

Για το φύλλο

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 2 1/2 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη, προσθέτετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύετε με τον αυγογδάρτη μέχρι να πήζει η κρέμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά,αφήνετε τη θερμοκρασία να πέσε και προσθέτετε ένα ένα τα αβγά.


2. Στρώνετε τα μισά φύλλα, βουτυρωμένα, στο ταψί, ρίχνετε την κρέμα, την απλώνετε με μια σπάτουλα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα , βουτυρωμένα. Γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν από το χείλος του ταψιού.


3. Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25'.


4. Τη βγάζετε από τον φούρνο, την αναποδογυρίζετε σε ένα δίσκο και την τοποθετειτε ξανά στο ταψί. Την ψήνετε για 5'ακόμη.


5. Τη σερβίρετε ζεστή, σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε τρίψτε λίγη φλούδα λεμονιού στην κρέμα, για άρωμα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face