Για 12 άτομα ()
1. Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη, προσθέτετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύετε με τον αυγογδάρτη μέχρι να πήζει η κρέμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά,αφήνετε τη θερμοκρασία να πέσε και προσθέτετε ένα ένα τα αβγά.
2. Στρώνετε τα μισά φύλλα, βουτυρωμένα, στο ταψί, ρίχνετε την κρέμα, την απλώνετε με μια σπάτουλα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα , βουτυρωμένα. Γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν από το χείλος του ταψιού.
3. Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25'.
4. Τη βγάζετε από τον φούρνο, την αναποδογυρίζετε σε ένα δίσκο και την τοποθετειτε ξανά στο ταψί. Την ψήνετε για 5'ακόμη.
5. Τη σερβίρετε ζεστή, σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Αν θέλετε τρίψτε λίγη φλούδα λεμονιού στην κρέμα, για άρωμα.