alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

ryzogalo top

Ένα από τα πιο διάσημα γλυκά της Κωνσταντινούπολης που ονομάζεται FIRIN SÜTLAC και έχει από πάνω μια ροδοκόκκινη ξεροψημένη κρούστα

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ

ryzogalo top

Ένα από τα πιο διάσημα γλυκά της Κωνσταντινούπολης που ονομάζεται FIRIN SÜTLAC και έχει από πάνω μια ροδοκόκκινη ξεροψημένη κρούστα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 5 κουτ. σουπ. ρύζι αρμποριο ή καρολίνα
  • 3 φλιτζάνια κρύο νερό
  • 4 1/4 φλιτζάνια κρύο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι νισεστέ (άμυλο από σιτάρι)
  • 5 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1 κόκκο μαστίχα (κοπανισμένη με ½ κουτ. ζάχαρη)
  • 2 κρόκους αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε το ρύζι με 2 φλιτζάνια νερό ώσπου να το απορροφήσει. Επειδή η ζάχαρη κάνει το ρύζι στητό πρέπει να είναι καλά βρασμένο το ρύζι.


2. Αφού βράσει το ανακατεύετε με το κρύο γάλα και προσθέτετε στο μείγμα το νισεστέ νισεστέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Προσθέτετε και τη ζάχαρη και τα βράζετε ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά.


3. Εν τω μεταξύ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα, και αφού τους ζεστάνετε προσθέτοντάς τους 3-4 κουταλιές ρυζόγαλο, τους προσθέτετε στο ρυζόγαλο και βράζετε για 2 λεπτά.


4. Μόλις ολοκληρωθεί έτσι το βράσιμο, χύνετε το ρυζόγαλο με μια κουτάλα σε πυρίμαχα μπολ. Ζεσταίνετε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζετε τα μπολ που έχουν ήδη κρυώσει και έχει σχηματιστεί από πάνω κρούστα, σε ένα ταψί με κρύο νερό, το βάζετε στον φούρνο στο γκριλ, και χωρίς να φύγετε στιγμή από δίπλα του περιμένετε να κάνει μια κρούστα από πάνω. Αν είναι καλά πυρωμένο το γκριλ αρκούν 10 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε το ρυζόγαλο σας λιγότερο καμένο από πάνω αναμίξτε το αυγό με λίγο νερό και βγάλτε το ρυζόγαλο λίγο πιο νωρίς από τον φούρνο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face