alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

grapes-mousse top

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ταιριάζει το δροσερό γιαούρτι με το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο το σταφύλι

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

grapes-mousse top

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ταιριάζει το δροσερό γιαούρτι με το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο το σταφύλι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκ. μαστίχα σκόνη
  • 5 φύλλα ζελατίνης (25 γρ.)

Για το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζάνι άσπρα σταφύλια
  • 1 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια
  • 8 μπισκότα αμαρέτι σπασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 15 λεπτά να μαλακώσουν. Ρίχνετε το 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και τη μαστίχα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις βράσουν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης που πρώτα έχετε στύψει καλά με τα χέρια σας. Ανακατεύετε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν τελείως οι ζελατίνες.


2. Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι και προσθέτετε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και τις ζελατίνες. Ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια παχύρρευστη σαντιγί.


3. Διπλώνετε τη σαντιγί στο μείγμα του γιαουρτιού με απαλές κινήσεις. Μοιράζετε το μείγμα σε 8 ποτήρια. Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες.


4. Βγάζετε τα ποτήρια από το ψυγείο γαρνίρετε με τα σταφύλια και τα σπασμένα μπισκότα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το σερβίρετε και με γλυκό του κουταλιού σταφύλι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face