alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

cheese-mousse top

Εμπνευσμένο από την Ελληνική παράδοση το γλυκάκι αυτό είναι ψαγμένο και πρωτότυπο

ΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

cheese-mousse top

Εμπνευσμένο από την Ελληνική παράδοση το γλυκάκι αυτό είναι ψαγμένο και πρωτότυπο

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
12 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 10€,

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι μανούρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • μπαλίτσες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στο μπλέντερ το μανούρι, το τυρί κρέμα, το ανθότυρο, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό πορτοκάλι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε στην άκρη.


2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δέσει ελαφρώς η κρέμα να αποκτήσει παχύρευστη μορφή.


3. Αδειάζετε τη σαντιγί στο μπολ με το μείγμα των τυριών και ανακατεύετε μα απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κορνέ με ίσια μύτη και γεμίζετε 8 ψηλά και στενά ποτήρια. Βάζετε τα ποτήρια με το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού και μπαλίτσες σοκολάτας και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πορτοκάλι με μανταρίνι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face