alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

muhalebi top

ΜΟΥΧΑΛΕΜΠΙ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

muhalebi top

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
5 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 φλιτζάνια φρέσκο αγελαδινό γάλα
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. νισεστέ
  • 6 κουτ. σουπ. ριζάλευρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Για γαρνίρισμα

  • 3 κουτ. σουπ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
  • 6 κουτ. σουπ. σιρόπι βύσσινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε το γάλα με το αλάτι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Βάζετε σε ένα μικρό μπολ το νισεστέ και το ρυζάλευρο μαζί με το νερό, τα ανακατεύετε καλά και προσθέτετε 2-3 κουταλιές σούπας από το βρασμένο γάλα - αφού χλιαρύνει πρώτα. Ανακατεύετε με αυγοδάρτη και ρίχνετε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα. Το αφήνετε να βράσει ώσπου να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το φιστίκι και ανακατεύετε.


2. Αδειάζετε κατόπιν το μουαλεμπί σε ένα μακρόστενο ταψί, το ύψος του οποίου δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά. Το αφήνετε 5-6 ώρες να κρυώσει και να "κάτσει".


3. Κόβετε σε ρόμβους, βγάζετε τα κομμάτια με σπάτουλα, και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο. Πασπαλίζετε με λίγο φιστίκι και σιρόπι βύσσινο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να σερβίρετε το μουχαλεμπί και με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face