Για 8 άτομα ()
1. Στραγγίζετε καλά την κομπόστα με τα ροδάκινα και κρατάτε σε ένα μπολ το σιρόπι της. Ψιλοκόβετε τις φέτες από τα ροδάκινα και τις αφήνετε στην άκρη.
2. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε το σιρόπι και ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Ρίχνετε μέσα τον ζελέ και με ένα σύρμα ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.
3. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί , την άχνη και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάτε το χτύπημα , ρίχνετε μέσα τον ζελέ και τα φυλλαράκια βασιλικού και ανακατεύετε πολύ καλά με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τα κομματάκια από τα ροδάκινα και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε λίγο ακόμη.
4. Με ένα πινέλο λαδώνετε μια φόρμα και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες μέχρι να σφίξει η πανακότα σας. Όταν είναι έτοιμη , ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα και αν θέλετε γαρνίρετε με σαντιγί.
Μπορείτε αντί για τυρί κρέμα να το φτιάξετε με ρώσικη σμερτάνα