Για 6 άτομα ()
1. Ρίχνετε το ξύσμα, το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Ζεσταίνετε το μείγμα για 5' λεπτά και τα αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
2. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα. Περνάτε το μείγμα από λεπτή σήτα και το αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζελατίνη και ανακατεύετε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως.
3. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια για ζελέ και τις τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζετε τα φορμάκια από το ψυγείο τα αναποδογυρίζετε σε πιατάκια πασπαλίζετε με τις σοκολάτες και σερβίρετε.
Αν θέλετε το ζελέ σας να μην είναι πολύ γλυκό προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού.