Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το κέικ. Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους και τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και σταδιακά το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
2. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύετε συνεχώς με μια σπάτουλα σιλικόνη και βράζετε το μείγμα μέχρι να πήξει. Αποσύρετε από το φωτιά και αφήνετε να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
3. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη μαρέγκα. Στο μείγμα του κέικ που έχει κρυώσει, προσθέτετε τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιου και την αμυγδαλόψιχα. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, διπλώνετε στο μείγμα, με απαλές κινήσεις την μαρέγκα μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
4. Αδειάζετε το μείγμα του κέικ σε ένα τετράγωνο ταψί 30x30εκ., το απλώνετε ομοιόμορφα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Ρίχνετε τη βανίλια υποβρύχιο σε ένα κατσαρολάκι, και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει και να γίνει σαν παχύρευστο σιρόπι. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο και σερβίρετε αμέσως.
Μπορείτε να προσθέσετε 2 – 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστική στο υποβρύχιο την ώρα που το λιώνετε, έτσι ώστε να πάρετε ένα ροζ γλάσο.