alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

geranium-cake top

Αρωματικό κέικ με εξαιρετική υφή, απλό στην παρασκευή του και ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακό

ΚΕΙΚ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ

geranium-cake top

Αρωματικό κέικ με εξαιρετική υφή, απλό στην παρασκευή του και ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακό

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη ζύμη

  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο αγελαδινό βούτυρο μαλακό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλο
  • 1 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι

  • 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι λικέρ αρμπαρόριζα Dinapojia
  • 2 κουτ. σουπ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να έχετε ένα παχύρευστο μείγμα.


2. Βουτυρώνετε πολύ καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Ρίχνετε το κέικ και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45', το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και αυτό βγαίνει καθαρό.


3. Αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά. Με ένα μαχαίρι ξεκολλάτε το κέικ από τα τοιχώματα της φόρμας. Αναποδογυρίζετε τη φόρμα προσεκτικά σε μια πιατέλα να πέσει το κέικ. Αφήνετε να κρυώσει τελείως. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.


4. Για να φτιάξετε τη σάλτα βράζετε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Βυθίζετε στο σιρόπι για 5 λεπτά τα φύλλα αρμπαρόριζας, τα στραγγίζετε και τα αραδιάζετε στην επιφάνεια του κέικ. Σερβίρετε το κέικ σε φέτες και το περιχύνετε με το σιρόπι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μην περιχύσετε όλο το κέικ με το σιρόπι γιατί θα λασπώσει. Ρίχνετε λίγο σε κάθε κομμάτι που σερβίρετε. Ρίχνετε λίγο σε κάθε κομμάτι που σερβίρετε. Αν θέλετε στολίζετε το κέικ με πανσέδες και φρέσκα φύλλα αρμαρόριζας



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face