Για 12 άτομα ()
1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να έχετε ένα παχύρευστο μείγμα.
2. Βουτυρώνετε πολύ καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Ρίχνετε το κέικ και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45', το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και αυτό βγαίνει καθαρό.
3. Αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά. Με ένα μαχαίρι ξεκολλάτε το κέικ από τα τοιχώματα της φόρμας. Αναποδογυρίζετε τη φόρμα προσεκτικά σε μια πιατέλα να πέσει το κέικ. Αφήνετε να κρυώσει τελείως. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
4. Για να φτιάξετε τη σάλτα βράζετε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Βυθίζετε στο σιρόπι για 5 λεπτά τα φύλλα αρμπαρόριζας, τα στραγγίζετε και τα αραδιάζετε στην επιφάνεια του κέικ. Σερβίρετε το κέικ σε φέτες και το περιχύνετε με το σιρόπι.
Μην περιχύσετε όλο το κέικ με το σιρόπι γιατί θα λασπώσει. Ρίχνετε λίγο σε κάθε κομμάτι που σερβίρετε. Ρίχνετε λίγο σε κάθε κομμάτι που σερβίρετε. Αν θέλετε στολίζετε το κέικ με πανσέδες και φρέσκα φύλλα αρμαρόριζας