Για 15 άτομα ()
1. Φτιάχνετε την κρέμα τσιζκέικ. Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το τσιζκέικ μαζί: τα τυριά που έχετε λιώσει με πιρούνι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αβγό, την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι, φροντίζοντας να ανακατεύετε καλά με αυγοδάρτη ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι.
2. Φτιάχνετε τη ζύμη μπράουνι. Γεμίζετε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί). Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας για λίγα μόνο λεπτά μέχρι να αφρίσουν και να γίνουν ένα ομογενές μείγμα, αλλά πριν αρχίσουν να ασπρίζουν. Ρίχνετε στο μπολ τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύετε με αυγοδάρτη και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας απαλά.
3. Μοντάρετε το γλυκό. Γεμίζετε με το μείγμα του μπράουνι το ταψί ή το πυρέξ σας και έπειτα προσθέτετε από πάνω το μείγμα του τσιζκέικ. Με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα δημιουργήστε ότι σχέδια θέλετε, αλλά προσέξτε να μην ανακατέψετε πολύ τα δύο μείγματα.
4. Βάζετε το σκεύος σας στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30΄ περίπου. Το γλυκό αυτό παραμένει λίγο υγρό στο κέντρο και συνεχίζει να ψήνεται και αφότου το βγάλετε από το φούρνο. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει στη φόρμα του και έπειτα το κόβετε το σε τετράγωνα κομμάτια για να το σερβίρετε.
Μην ανακατέψετε πάρα πολύ τα δύο μείγματα πολύ γιατί θα χάσετε το όμορφο εφέ «μαρμάρου» που σχηματίζει το τυρί.