Για 12 άτομα ()
1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και το αφήνετε να βράσει. Πάνω στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει τοποθετείτε ένα μεταλλικό μπολ στο οποίο με το μίξερ χειρός χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και προσθέτετε την μαγιονέζα. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.
2. Κατόπιν προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, στο οποίο έχετε προσθέσει τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα αποξηραμένα κρανμπερις. Το μείγμα που προκύπτει πρέπει είναι αρκετά πηκτό.
3. Ρίχνετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε φέτες.
Σιγουρευτείτε ότι έχει κρυώσει καλά το κέικ αλλιώς θα σας διαλυθεί. Αν θέλετε μπορείτε να του βάλετε και βύσσινα κομπόστα ή κομματάκια από μήλο το οποίο θα αλευρώσετε ελαφρά για να μην καθίσει στον πάτο.