alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mayo-cake top

Αφράτο κέικ γεμάτο σε γεύση με την υπόξινη υφή του κρανμπερις να σκάει στο στόμα και να ισορροπεί την γλυκύτητα, αλλά κυρίως με μια αποθεωτική υφή χάρη της μαγιονέζας

ΚΕΙΚ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ ΜΕ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ

mayo-cake top

Αφράτο κέικ γεμάτο σε γεύση με την υπόξινη υφή του κρανμπερις να σκάει στο στόμα και να ισορροπεί την γλυκύτητα, αλλά κυρίως με μια αποθεωτική υφή χάρη της μαγιονέζας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 αυγά μέτρια
  • 1 1/2 φλιτζάνι φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
  • 1/2 κουτ.γλυκ. σόδα σκόνη
  • 2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα ή φρέσκα κρανμπερις ή σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και το αφήνετε να βράσει. Πάνω στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει τοποθετείτε ένα μεταλλικό μπολ στο οποίο με το μίξερ χειρός χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και προσθέτετε την μαγιονέζα. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.


2. Κατόπιν προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, στο οποίο έχετε προσθέσει τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα αποξηραμένα κρανμπερις. Το μείγμα που προκύπτει πρέπει είναι αρκετά πηκτό.


3. Ρίχνετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε φέτες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Σιγουρευτείτε ότι έχει κρυώσει καλά το κέικ αλλιώς θα σας διαλυθεί. Αν θέλετε μπορείτε να του βάλετε και βύσσινα κομπόστα ή κομματάκια από μήλο το οποίο θα αλευρώσετε ελαφρά για να μην καθίσει στον πάτο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face