alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pears-cake top

Λαχταριστό, ζουμερό και μοναδικό κέικ με ζεστά μπαχαρικά όπως το κάρδαμο, ο αστεροειδής γλυκάνισος και η κανέλα, περιχυμένο με διπλή δόση σοκολάτας γάλακτος

ΚΕΙΚ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

pears-cake top

Λαχταριστό, ζουμερό και μοναδικό κέικ με ζεστά μπαχαρικά όπως το κάρδαμο, ο αστεροειδής γλυκάνισος και η κανέλα, περιχυμένο με διπλή δόση σοκολάτας γάλακτος

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 3 φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 γαρίφαλα
  • 3 κομματάκια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 8 σπόρους κάρδαμο
  • 3 μέτρια σκληρά αχλάδια, καθαρισμένα με το κοτσάνι τους
  • 2 ξύλα κανέλας

Για τη σάλτσα

  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 6 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος

Για το κέικ

  • 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ.γλυκ. τριμμένο κάρδαμο
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τα αχλάδια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα αχλάδια και ρίχνετε το κρασί, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, τα γαρίφαλα, τους σπόρους κάρδαμου και την κανέλα και τα βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα τα αχλάδια και τα βάζετε στην άκρη.


2. Φτιάχνετε το κέικ. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα – ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Μην προσθέτετε αυγό αν δεν έχει πρώτα απορροφηθεί από το μείγμα το προηγούμενο. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κάρδαμο και το προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


3. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα 10x33εκ., την καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Πιέζετε τα αχλάδια στο μείγμα – αφήνετε το πάνω μέρος να προεξέχει λίγο – και ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε λίγο να σταθεί και το ξεφορμάρετε προσεκτικά τραβώντας τις άκρες του αντικολλητικού χαρτιού. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει τελείως.


4. Φτιάχνετε τη σοκολάτα. Εφαρμόζετε ένα μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας που βράζει και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια της σοκολάτας, βεβαιωθείτε ότι το μπολ δεν εφάπτεται με το νερό. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνετε με τη σάλτσα το κέικ, αφήνετε λίγο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, το κόβετε σε χονδρές φέτες και το σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να περιχύσετε το κέικ και με λευκή σοκολάτα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face