Για 12 άτομα ()
1. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μπολ, και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύετε. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι αφρατέψουν. Προσθέτετε τους σπόρους από το λοβό της βανίλιας και πορτοκαλόνερο. Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε σιγά – σιγά το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
2. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα. Το κέικ είναι έτοιμο όταν στο κέντρο του βυθίζετε ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει γι α30 λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.
3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μπλέντερ ώστε να γίνουν χυμός. Περνάτε τον χυμό από μια λεπτή σήτα. Προσθέτετε στο σουρωμένο χυμό το χρώμα ζαχαροπλαστικής και λίγη – λίγη τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε ένα λεπτόρευστο μείγμα. Μπορεί να χρειαστεί λίγη ζάχαρη παραπάνω.
4. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο το αφήνετε στη σχάρα να στραγγίσει η περίσσια ποσότητα γλάσου και το μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζετε με την τρούφα και σερβίρετε.
Μπορείτε αν θέλετε να το σερβίρετε και με ένα λευκό γλάσο ή χωρίς γλάσο.