Για 10 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το κέικ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και τα χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και λείο. Στρώνετε δυο στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 22 εκ. με αντικόλλητικό χαρτί και μοιράζετε το μείγμα του κέικ. Απλώνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια τους με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα κέικ. Τα κέικ είναι έτοιμα όταν πιέζετε την επιφάνειά τους και αυτή επανέρχεται στην αρχική της θέση. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν για 10 στα ταψιά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάτε μέχρι να γίνει αφράτο και κρεμώδες. Προσθέτετε την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά.
3. Φτιάχνετε το γλυκό. Μεταφέρετε τον έναν από τους δύο δίσκους κέικ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε στην επιφάνειά του την μαρμελάδα φράουλα. Στη συνέχεια απλώνετε την κρέμα βουτύρου και τέλος αραδιάζετε με την σειρά, τις φέτες φράουλας. Τοποθετείτε από πάνω τον δεύτερο δίσκο κέικ. Πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Μπορείτε το ίδιο κέικ να το φτιάξετε και με μαρμελάδα κεράσι και φρέσκα κεράσια .