alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pavlova top

Αέρινη all time classic πάβλοβα που θα λατρέψετε με την υπέροχη τραγανή υφή της να σκάει σαν πυροτέχνημα στο στόμα. Θεωρείται και είναι το πιο κομψό γλυκό στο κόσμο

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

pavlova top

Αέρινη all time classic πάβλοβα που θα λατρέψετε με την υπέροχη τραγανή υφή της να σκάει σαν πυροτέχνημα στο στόμα. Θεωρείται και είναι το πιο κομψό γλυκό στο κόσμο

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για γαρνίρισμα

  • 1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες
  • 2 κουτ. σουπ. φύλλα βασιλικού

Για τη γέμιση

  • 3 φλιτζάνια κρέμα γαλακτος (35% λιπαρά)
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Για τη μαρέγκα

  • 1 κουτ. σουπ. κορν φλαουρ
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 5 ασπράδια αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη μαρέγκα. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά μέχρι η μαρέγκα να σφίξει. Βάζετε τη μαρέγκα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε με το κορνέ δύο δίσκους διαμέτρου 20 εκ. Ψήνετε τους δίσκους μαρέγκας σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία σχάρα, στους 150 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στη συνέχεια τους βγάζετε από το φούρνο, τους μεταφέρετε με προσοχή σε μια σχάρα και τους αφήνετε να κρυώσουν καλά, για περίπου 30 λεπτά.


2. Φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε για 5 λεπτά, με το μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.


3. Φτιάχνετε την πάβλοβα. Πλένετε, καθαρίζετε και στραγγίζετε τις φράουλες και στη συνέχεια τις κόβετε στα τέσσερα. Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείτε έναν δίσκο μαρέγκας και απλώνετε από πάνω με σπάτουλα σιλικόνης τη μισή ποσότητα της σαντιγί. Τοποθετείτε απαλά από πάνω τον δεύτερο δίσκο μαρέγκας και απλώνετε την υπόλοιπη σαντιγί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Αραδιάζετε στην επιφάνεια της πάβλοβας τις φράουλες και πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μην συναρμολογήσετε την πάβλοβα παρά μόνο όταν είναι να την σερβίρετε γιατί θα μαλακώσει η μαρέγκα και θα «πέσει» η σαντιγί.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face