Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύετε. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το γάλα, τον καφέ, το εκχύλισμα σοκολάτας ή βανίλιας, το καλαμποκέλαιο και τα αυγά και τα χτυπάτε για 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα του αλευριού και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2. Παίρνετε ένα ταψί για cupcakes 24 θέσεων και βάζετε τις ειδικές χάρτινες φόρμες στις εσοχές του. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζετε της θήκες με το μείγμα του κέικ μέχρι τα ¾ του ύψους τους. Ψήνετε τα cupcakes σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά. Βγάζετε τα cupcakes από το φούρνο κατά αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν στο ταψί. Στη συνέχεια τα βγάζετε – χωρίς να αφαιρέσετε την χάρτινη φόρμα – και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Κοσκινίζετε το κακάο σε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Ρίχνετε σιγά – σιγά το κακάο, σαν βροχή, και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα. Βάζετε το μείγμα σε ένα κορνέ με ίσια μύτη και το τοποθετείτε στο ψυγείο.
4. Γαρνίρετε τα cupcakes με ροζέτες κρέμας και στην επιφάνεια της βάζετε ένα κερασάκι από γλυκό του κουταλιού και 2 – 3 σταγόνες σιρόπι.
Δοκιμάστε τα και με κρέμα καφέ. Διαλύστε 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ σε 2 κ.σ. χλιαρή κρέμα γάλακτος, αφήστε το μείγμα να κρυώσει και ενσωματώστε το στην σαντιγί.