Για 1 Δωδεκάδες ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και τα κομματάκια σοκολάτας.
3. Προσθέτετε σταδιακά τα σταθερά υλικά στο μπολ με το μείγμα των αυγών και συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη.
4. Παίρνετε ένα ταψί για μάφινς 12 θέσεων και βάζετε στις εσοχές του ειδικές χάρτινες φόρμες για μάφινς. Γεμίζετε τις θήκες με τη ζύμη μέχρι τα ¾ του ύψους τους.
5. Ψήνετε τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Μπορείτε να βάλετε στη ζύμη των μάφινς σας ότι σοκολάτα προτιμάτε, ή ακόμα και ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.