Για 3 Βάζα του 1/2 κιλού ()
1. Πλένετε και καθαρίζετε τα φρούτα. Τα κόβετε σε μικρούς κύβους και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα σε στρώσεις όπου ανάμεσα πασπαλίζετε την ζάχαρη και τοποθετείτε τα φύλλα από τη λουίζα.
2. Αφήνετε τα φρούτα με την ζάχαρη για οκτώ ώρες στο ψυγείο. Τα φρούτα θα μαριναριστούν και θα αρχίσουν σιγά σιγα να βγάζουν τα υγρά τους και να αρωματίζονται από την λουίζα.
3. Τοποθετείτε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και βράζετε την μαρμελάδα. Τα πρώτα 10 λεπτά με τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Μετά από 20 λεπτά προσθέτετε το μέλι και το λεμόνι.
4. Αφήστε την μαρμελάδα να βράσει με ανοιχτό το καπάκι για 10 ακόμα λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει για οκτώ ώρες και να "κατεβάσει" τα υγρά της.
5. Μετά από οκτώ ώρες την ξαναβράζετε για 15 λεπτά πάντα με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας. Την μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνετε καλά και φυλάτε σε δροσερό μέρος.
Αντί για πεπόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινο μήλο. Σερβίρετε την αρωματική αυτή μαρμελάδα με μαλακά τυριά που ψήνονται στην σχάρα όπως ταλαγανι, μαστελο, χαλούμι.