Για 3 Βάζα του 1/2 κιλού ()
1. Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια και τα ρίχνετε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε για 5 – 7 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό. Ρίχνετε τα μήλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν έως ότου το σιρόπι πάρει ένα ανοιχτό καραμελέ χρώμα, για περίπου 1 ώρα.
3. Βγάζετε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε ένα φαρδύ μπολ να στραγγίσουν. Γεμίζετε το κενό στο μεσαίο μέρος του μήλου με ένα αμύγδαλο και ένα γαρίφαλο.
4. Τοποθετείτε τα μήλα σε βάζα γυάλινα, προσθέτετε το σιρόπι και κλείνετε καλά.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και μικρά σκληρά αχλάδια.