Για 6 κομμάτια ()
1. Για να φτιάξτε την κρέμα, βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τα 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί χωρίς όμως να βράσει.
2. Στο μεταξύ, σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τους κρόκους -αφού τους χτυπήσετε σε ένα βαθύ πιάτο με ένα πιρούνι- και το κρύο γάλα. Ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός και τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ζεστό γάλα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτετε έπειτα το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας ελαφρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί.
4. Για να ψήσετε τα μπουγατσίνια, απλώνετε ένα φύλλο σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Αδειάζετε όλη την κρέμα στο ένα φύλλο που έχετε απλώσει και ισιώνετε την επιφάνειά της με μία σπάτουλα. Σκεπάζετε την κρέμα με το άλλο φύλλο.
5. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόβετε τα φύλλα κάθετα σε λωρίδες πάχους 1,5 εκ. Στρίβετε με τα χέρια σας ελαφρώς τις λωρίδες και τις τοποθετείτε στο ταψί που ετοιμάσατε προηγουμένως, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
6. Βάζετε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνετε τα μπουγατσίνια σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 200ο C για 15΄-17΄μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και βάζετε τα μπουγατσίνια σε μια πιατέλα. Σερβίρετε τα μπουγατσίνια αφού τα έχετε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Μπορείτε να κόψετε τα μπουγατσίνια σε λωρίδες σε οποιοδήποτε πάχος επιθυμείτε, ανάλογα με το πόσο μεγάλα τα θέλετε.