alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tourta kataifi top 02 02 2018

Ότι πιο νόστιμο, εντυπωσιακό, διαφορετικό έχετε δοκιμάσει σε κανταΐφι και μάλιστα τούρτα!!

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΝΕΡΟ

tourta kataifi top 02 02 2018

Ότι πιο νόστιμο, εντυπωσιακό, διαφορετικό έχετε δοκιμάσει σε κανταΐφι και μάλιστα τούρτα!!

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη γέμιση κρέμας τυριού

  • 2 φλιτζάνια μαρασκίνο κεράσι ( ή γλυκό του κουταλιού)
  • 2 3/4 φλιτζάνια ανθότυρο φρέσκο, γλυκό
  • 1 1/2 φλιτζάνι μανούρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σιρόπι

  • 1 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. τριανταφυλλάκια Μαρόκου (αποξηραμένα)
  • 1/4 φλιτζάνι ροδόνερο

Για τους δίσκους κανταϊφιού

  • 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό
  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε το νερό, τη ζάχαρη, τα τριανταφυλλάκια και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 7΄ μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίξτε το ροδόνερο και ανακατέψτε με μια πλαστική σπάτουλα σιλικόνης. Αφήστε για 10΄ να κρυώσει. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς για 15΄.


2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και λιώστε το σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αφήστε να κρυώσει για 4΄. Βουτήξτε τα χέρια στο βούτυρο, πάρτε λίγο- λίγο σε τούφες το κανταΐφι μέχρι να πιάσει στις ίνες η λιπαρή ουσία. Απλώνετε ομοιόμορφα τις βουτυρωμένες τούφες σε ταψάκια που έχετε ντύσει με στρογγυλά κομμάτια λαδόκολλας. Σχηματίστε δύο όμοιους δίσκους από κανταΐφι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις πάνω κάτω) στη μεσαία θέση του φούρνου, στους 1800 C για 25΄-30΄ λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρός.


3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα. Στον κάδο του μίξερ ρίξτε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει αρχικά και μετά να σφίξει η κρέμα ξανά. Προσθέστε το ροδόνερο και χτυπήστε για 1΄ ακόμη. Μεταφέρετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ) και αφήστε την στο ψυγείο να παγώσει για 25’.


4. Ξεφουρνίστε τα δύο ταψάκια με τους δίσκους από κανταΐφι και περιχύστε με κρύο σιρόπι κουταλίτσα - κουταλίτσα, μόλις βγουν καυτοί από το φούρνο. Αφήστε τους στην συνέχεια να κρυώσουν.


5. Τότε μεταφέρετε προσεκτικά τους σιροπιασμένους δίσκους από κανταΐφι . Βάλτε τον πρώτο δίσκο κανταΐφι σε μια πιατέλα. Απλώστε πάνω στον δίσκο κανταΐφι με τον κορνέ την κρέμα δημιουργώντας ροζέτες. Τοποθετήστε μια στρώση με κεράσια ή βύσσινα απαλά επάνω στην κρέμα και σκεπάζετε με το δεύτερο δίσκο από κανταΐφι . Διακοσμείστε από πάνω με τα κεράσια μαρασκίνο , μερικά τριανταφυλλάκια Μαρόκου, τριμμένο φιστίκι και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να φτιάξετε και τρίτο δίσκο κανταϊφιού και να απλώσετε ομοίως κρεμά για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Μπορείτε επίσης αντί για κεράσια να βάλετε φρέσκιες φράουλες όταν είναι η εποχή τους.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face