Για 4 άτομα ()
1. Φτιάξτε το σιρόπι: Βάλτε σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το μείγμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν ρίξτε το χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Αφήστε να βράσουν για 3-4 λεπτά. αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και διατηρήστε το σιρόπι ζεστό.
2. Φτιάξτε το χαλβά: Σε άλλη κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και βάλτε τη σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέστε το σιμιγδάλι κι ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
3. Στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε σιγά σιγά το σιρόπι, αφού το έχετε περάσει από σήτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναβάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το χαλβά για 10’ μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά και σκεπάστε τον με βαμβακερή πετσέτα για 5’-6’ λεπτά.
4. Μοντάρετε το γλυκό: Πάρτε 4 στρογγυλά μπολ, διαμέτρου 12 εκ. Απλώστε το χαλβά στη βάση και στα τοιχώματα του μπολ, με τη βοήθεια ενός κουταλιού ώστε να έχει πάχος 1 εκ. κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα μπολ.
5. Αφήστε λίγο να τραβήξει τα υγρά του ο χαλβάς και κατόπιν πάρτε από μια κουταλιά παγωτού καϊμάκι (καλό είναι να το έχετε βγάλει από την κατάψυξη πριν από 5 λεπτά) και βάλτε τις μέσα στα μπολ. Καλύψτε με χαλβά από πάνω.
6. Ισιώστε την επιφάνειά τους κι αφήστε να σταθούν για 5 λεπτά. αναποδογυρίστε σε πιάτα και βάλτε λίγο γλυκό του κουταλιού βύσσινο από πάνω πριν σερβίρετε.
Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με «λευκό» χαλβά φτιαγμένο από γάλα και βούτυρο