alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

milopita nist large

Χωρίς ίχνος βουτύρου, με μπόλικα μήλα, σταφίδες και καρύδια, αυτή η μηλόπιτα μοιάζει πολύ με το κεντρο Ευρωπαϊκό στρούντελ, αλλά στην πραγματικότητα έχει μια γοητευτική Ελληνική ταυτότητα

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

milopita nist large

Χωρίς ίχνος βουτύρου, με μπόλικα μήλα, σταφίδες και καρύδια, αυτή η μηλόπιτα μοιάζει πολύ με το κεντρο Ευρωπαϊκό στρούντελ, αλλά στην πραγματικότητα έχει μια γοητευτική Ελληνική ταυτότητα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 20€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 2 κουτ. σουπ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • 5 φλιτζάνια μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθή και μαύρη
  • 1 κουτ.γλυκ. κοφτό κανέλα
  • λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη
  • 1 φλιτζάνι καρύδια

Για το φύλλο

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
  • 1/3 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζετε το ταχίνι και το χτυπάτε με το νερό χρησιμοποιόντας έναν αυγοδάρτη.


2. Αφού αραιώσει το ταχίνι, προσθέτετε το μείγμα απ' το αλεύρι και ζυμώνετε με το χέρι σας ή με το μίξερ, μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και λίγο αλεύρι παραπάνω για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δηλαδή μια ζύμη ομοιογενή και σφιχτή.


3. Σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα τη ζύμη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30΄. Στη συνέχεια σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο με έναν πλάστη και την πασπαλίζετε κατά μήκος αφήνοντας κενά στις άκρες, με τα ψιλοκομμένα μήλα, τα ψιλοτριμμένα καρύδια, τη σταφίδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την τριμμένη φρυγανιά και την κανέλα. Τέλος, ρίχνετε και το μέλι.


4. Διπλώνετε το φύλλο σε ρολό, ξεκινώντας από την πιο φαρδιά πλευρά. Κολλάτε τις άκρες αλείφοντας τις με νερό με ένα πινελάκι. Βάζετε το ρολό σε ένα λαδωμένο ταψί και το αλείφετε και αυτό με λάδι ελαφρά από πάνω. Χαράζετε σε χοντρές φέτες πάχους περίπου 4 εκ.


5. Ψήνετε για 10΄ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C , χαμηλώνετε στους 180°C και ψήνετε για 25΄ ακόμη (μην ανοίγετε τον φούρνο νωρίτερα για να μην ξεφουσκώσει το ρολό). Βγάζετε το ρολό από τον φούρνο και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Μπορείτε να ετοιμάσετε τη μηλόπιτα ακόμα και αν δεν έχετε τον διαθέσιμο χρόνο για να ανοίξετε σπιτικό φύλλο αντικαθιστώντας το με 5 φύλλα κρούστας, ή 1 φύλλο σφολιάτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face