alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

 

sfoliatinia top 05 02 2016

Εντυπωσιακά αλλά και εύκολα αυτά τα γεμιστά με μαρμελάδα και τυρί σφολιατίνια!  Έχουν υπέροχη και τυρένια υφη!! Η μαρμελάδα φράουλα είναι το απόλυτο ταίρι του!!!

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

 

sfoliatinia top 05 02 2016

Εντυπωσιακά αλλά και εύκολα αυτά τα γεμιστά με μαρμελάδα και τυρί σφολιατίνια!  Έχουν υπέροχη και τυρένια υφη!! Η μαρμελάδα φράουλα είναι το απόλυτο ταίρι του!!!

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ. 30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας σας με τη ζάχαρη άχνη και τοποθετήστε εκεί τη ζύμη σας που της έχετε δώσει ένα σχήμα μπάλας.


2. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και πιέστε με το χέρι σας έτσι ώστε να αποκτήσει πιο πλακέ σχήμα. Στη συνέχεια, καλύψτε τη με μια πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για 30’.


3. Εντωμεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα της βανίλιας μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή και αφήστε το στην άκρη.


4. Αποσύρετε τη ζύμη από το ψυγείο, αλευρώνετε την επιφάνεια εργασίας σας και ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη. Κόψτε τετράγωνα κομμάτια 3Χ3 εκ.


5. Γεμίστε κάθε τετράγωνο με ½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα τυριού και ½ κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα φράουλα. Ενώστε τις δύο γωνίες της ζύμης πάνω από τη γέμιση και πιέστε ελαφρώς για να κολλήσουν. Τοποθετείστε τα στο ψυγείο για 1 ώρα και αφού προθερμάνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήστε για 10’-11’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους.


6. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν εντελώς και σερβίρετε

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια μαρμελάδα βατόμουρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face