alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

spitika gleifitzouria top 26 01 2017

Μια υπέροχη συνταγή, την οποία μπορείτε να φτιάξετε παρέα με τα παιδάκια σας, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε διπλά γεμιστά μπισκότα της αρεσκείας σας.

ΣΠΙΤΙΚΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

spitika gleifitzouria top 26 01 2017

Μια υπέροχη συνταγή, την οποία μπορείτε να φτιάξετε παρέα με τα παιδάκια σας, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε διπλά γεμιστά μπισκότα της αρεσκείας σας.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 2 πακέτα μπισκότα oreo με διπλή κρέμα βανίλια-σοκολάτα.
  • 2 τεμάχια Κουβερτούρα των 200 γραμμαρίων (υγείας ή γάλακτος)
  • Ξυλάκια για γλειφιτζούρια μαζί με τα σακουλάκια και τα κορδελάκια τους
  • 2 κουτ. σουπ. σπορέλαιο
  • φυσικό εκχύλισμα βανίλιας VAHINE AROME NATUREL DE VANILLE LIQUIDE 20ml ΑΤΛΑΝΤΑ για τις σοκολάτες
  • Ζαχαρωτά σε σχήμα confetti VAHINE CONFETTIS MULTICOLORES 45gr και ζαχαρωτά σε σχήμα πέρλας VAHINE PERLES MULTICOLORES 80gr ΑΤΛΑΝΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανοίγουμε τα oreo στην μέση προσέχοντας να μην σπάσουν και τα αφήνουμε στην άκρη επάνω σε μία λαδόκολλα.


2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα που θέλουμε και ανακατεύουμε συνεχώς.


3. Μόλις λιώσει προσθέτουμε 1 κ.σ σπορέλαιο, και το φυσικό εκχύλισμα βανίλιας VAHINE AROME NATUREL DE VANILLE LIQUIDE 20ml ΑΤΛΑΝΤΑ .


4. Όταν η σοκολάτα είναι έτοιμη χαμηλώνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε το μπολ για να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας.


5. Φροντίζουμε ώστε η σοκολάτα μας να είναι πάντα ρευστή αλλά όχι πολύ ζεστή γιατί αλλιώς θα μαλακώσουν τα μπισκότα και θα διαλυθούν.


6. Στη συνέχεια παίρνουμε τα ξυλάκια ένα ένα, βουτάμε την μία άκρη τους στην λιωμένη σοκολάτα, βάζουμε το ξυλάκι επάνω στο μισό μπισκότο και το κλείνουμε με το άλλο μισό πιέζοντας ελαφρά! Βάζουμε για λίγο τα oreo pops στο ψυγείο να σταθεί η σοκολάτα η οποία πρέπει να είναι αρκετή ώστε να κολλήσουν τα μπισκότα μας.


7. Μόλις κρυώσουν και κολλήσουν καλά τα βγάζουμε και ένα-ένα τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, ενώ με ένα κουτάλι βοηθάμε να καλυφθεί όλο το μπισκότο (όπως προανέφερα να μην είναι πολύ ζεστή η σοκολάτα γιατί θα μας διαλύσει τα μπισκότα).


8. Σηκώνουμε το γλειφιτζούρι έτσι ώστε να τρέξει στο μπολ η περιττή σοκολάτα βοηθώντας και με ένα κουτάλι ενώ όταν σταματήσει να στάζει τοποθετούμε τα γλειφιτζούρια μας σε μια επιφάνεια με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με ζαχαρωτά της αρεσκείας μας.


9. Τέλος αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεί καλά η σοκολάτα και τα βάζουμε στα σακουλάκια τους.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Προσοχή, η σοκολάτα δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστή, γιατί θα λιώσουν τα μπισκότα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face