alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mamoul top

Ζύμη βουτυράτη και εύθραυστη που λιώνει στο στόμα . Μυρωδιές από μαστίχα και ροδόνερο μεθυστικές. Γέμιση γλυκιά γεμάτη από την ευωδιά των ξηρών καρπών. Ένα μπισκότο μοναδικό που δεν θα το βρείτε πουθενά αλλoύ παρά μόνο στο Λίβανο

ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΜΟΥΛ

mamoul top

Ζύμη βουτυράτη και εύθραυστη που λιώνει στο στόμα . Μυρωδιές από μαστίχα και ροδόνερο μεθυστικές. Γέμιση γλυκιά γεμάτη από την ευωδιά των ξηρών καρπών. Ένα μπισκότο μοναδικό που δεν θα το βρείτε πουθενά αλλoύ παρά μόνο στο Λίβανο

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
10 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 19€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες ()

Για τη γέμιση

  • 3/4 κιλό χουρμάδες μαζί με το κουκούτσι
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο γάλακτος
  • 1/4 κουτ.γλυκ. μαστίχα σκόνη

Για τη ζύμη

  • 1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος
  • 1 κουτ.γλυκ. μαχλέπι σκόνη
  • 1 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/4 κουτ.γλυκ. μαστίχα σκόνη (χτυπάτε στο μούλτι με ½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική)
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 κουτ.γλυκ. ξηρή μαγιά
  • 3/4 φλιτζάνι ροδόνερο ή ανθόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.


2. Φτιάχνετε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το σιμιγδάλι με το βούτυρο κομμένο σε κύβους, το μαχλέπι, την μαστίχα και την ζάχαρη. Δουλεύετε με το χέρι σας τα υλικά ζυμώνοντας με γρήγορες κινήσεις για τουλάχιστον 6'-8'. Σκεπάζετε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε σε δροσερό μέρος για 10 ώρες να ξεκουραστεί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφού ξεκουραστεί προσθέτετε στο μείγμα την μαγιά και το ροδόνερο και ανακατεύετε με τα χέρια ξανά ζωηρά.


3. Φτιάχνετε την γέμιση. Καθαρίζετε τους χουρμάδες και αφαιρείτε τα κουκούτσια με ένα μαχαιράκι. Τους πολτοποιείτε με το μύλο λαχανικών. Ρίχνετε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέτετε το βούτυρο και την μαστίχα.


4. Παίρνετε ένα κομματάκι ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και το τοποθετείτε το στο κέντρο της παλάμης σας. Το ανοίγετε ελαφρά με τα δάχτυλα του άλλου χεριού για να απλώσει η ζύμη. Στο κέντρο της τοποθετείτε ένα κουταλάκι γλυκού γέμιση και μετά ενώνετε με τα δάχτυλά σας τις άκριες έτσι ώστε να κλείσετε μέσα την γέμιση.


5. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση. Τραβάτε γραμμούλες ελαφρά επάνω στην επιφάνεια τους με ένα πιρούνι ή ένα τσιμπιδάκι έτσι ώστε να κάνετε σχέδια. Τοποθετείτε τα μαμούλ σε λαμαρίνα φούρνου που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 30' μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να γεμίσετε αντί με χουρμάδες και με καρύδια ή φιστίκι Αιγίνης.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face