alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

lemon-maringue top

Το πιο ανάλαφρο και ταυτόχρονα αριστοκρατικό και ντελικάτο γλυκό που μπορείτε να σερβίρετε μετά από ένα τραπέζι με πλούσια και λιπαρά εδέσματα

ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

lemon-maringue top

Το πιο ανάλαφρο και ταυτόχρονα αριστοκρατικό και ντελικάτο γλυκό που μπορείτε να σερβίρετε μετά από ένα τραπέζι με πλούσια και λιπαρά εδέσματα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 16€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη μαρέγκα

  • 4 μεγάλα ασπράδια
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ξύδι από λευκό κρασί

Για την κρέμα

  • 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 3 κρόκους αυγού
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα λεμονιού
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα φρέσκου δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τις μαρέγκες: Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα ασπράδια και την ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα στην μεσαία ταχύτητα για 6 λεπτά μέχρι να πάρετε μια αφράτη και σφιχτή μαρέγκα. Κοσκινίζετε σιγά – σιγά μέσα στον κάδο του μίξερ ζάχαρη άχνη, το κόρν φλάουρ και στο τέλος προσθέτετε το ξύδι. Ανακατεύετε τη μαρέγκα απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


2. Με ένα κουτάλι της σούπας ή με ένα κορνέ με τη μύτη που επιθυμείτε, αραδιάζετε το μείγμα της μαρεγκας κουταλιά- κουταλιά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζοντας στρογγυλές μαρέγκες διαμέτρου 8 - 9 εκ και πάχους 5 εκ. Με την βοήθεια της ράχης του κουταλιού κάνετε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο της κάθε μαρέγκας. Ψήνετε τις μαρέγκες σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 80 βαθμούς για 1 με 1 ½ ώρα.


3. Για να φτιάξετε την κρέμα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη για 4 λεπτά περίπου μέχρι να έχετε ένα μείγμα ομοιογενές. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε τους κρόκους και τους χτυπάτε με ένα πιρούνι για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα τους κρόκους, το βούτυρο και το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετείτε την κατσαρόλα στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ζεσταίνετε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη για 2 λεπτά. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει, ανακατεύοντάς τη ανά τακτά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.


4. Σε μια πιατέλα τοποθετείτε τις μαρέγκες. Τις σπάτε ελαφρά με ένα κουτάλι, στη συνέχεια τις γεμίζετε με την κρέμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Τις πασπαλίζετε με λίγα φύλλα δυόσμου, τις περιχύνετε με λίγη ακόμα κρέμα λεμονιού και τις σερβίρετε. Αν θέλετε τις πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι σημαντικό να ψήσετε τις μαρέγκες σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, στην μεσαία σχάρα του φούρνου για να πάρουν χρώμα και να παραμείνουν λευκές. Μπορείτε να φτιάξετε το γλυκό και με έτοιμες μαρέγκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face