Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα από τα δύο. Στραγγίζετε το γλυκό κουταλιού από το σιρόπι και το ψιλοκόβετε. Στύβετε και τα τρία λεμόνια και κρατάτε το χυμό.
2. Βάζετε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο και το ανακατεύετε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, με τον χυμό λεμονιού, το γλυκό κουταλιού και το ξύσμα. Προσθέτετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε.
3. Σε ένα παγωμένο μεταλλικό μπολ κτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί και να σχηματίσει απαλές κορφούλες. Ενσωματώστε την σαντιγί στο μείγμα του ζαχαρούχου με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
4. Αδειάστε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ ή σε μια φόρμα σιλικόνης. Βάλτε στην κατάψυξη και παγώστε για 4-5 ώρες. Σερβίρετε το σεμιφρέντο μόλις το βγάλετε από το ψυγείο γιατί λιώνει γρήγορα.
Δοκιμάστε να το φτιάξετε και με μανταρίνι ή πορτοκάλι. Προσθέστε καραμελωμένο αμύγδαλο ή φιστίκι Αιγίνης . Από αρωματικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυόσμο ή λουίζα.