alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

SEMIFREDDO-LEMONI topimage

Δροσερό εύκολο και πλούσιο παγωτό με την φρεσκάδα λεμονιού και κυρίως χωρίς να χρειαστείτε παγωτομηχανή

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

SEMIFREDDO-LEMONI topimage

Δροσερό εύκολο και πλούσιο παγωτό με την φρεσκάδα λεμονιού και κυρίως χωρίς να χρειαστείτε παγωτομηχανή

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
5 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 λεμόνια με χοντρή φλούδα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400ml)
  • 1 1/4 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κουτ. σουπ. γλυκό κουταλιού περγαμόντο ψιλοκομμένο

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα από τα δύο. Στραγγίζετε το γλυκό κουταλιού από το σιρόπι και το ψιλοκόβετε. Στύβετε και τα τρία λεμόνια και κρατάτε το χυμό.


2. Βάζετε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο και το ανακατεύετε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, με τον χυμό λεμονιού, το γλυκό κουταλιού και το ξύσμα. Προσθέτετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε.


3. Σε ένα παγωμένο μεταλλικό μπολ κτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί και να σχηματίσει απαλές κορφούλες. Ενσωματώστε την σαντιγί στο μείγμα του ζαχαρούχου με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.


4. Αδειάστε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ ή σε μια φόρμα σιλικόνης. Βάλτε στην κατάψυξη και παγώστε για 4-5 ώρες. Σερβίρετε το σεμιφρέντο μόλις το βγάλετε από το ψυγείο γιατί λιώνει γρήγορα.

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Δοκιμάστε να το φτιάξετε και με μανταρίνι ή πορτοκάλι. Προσθέστε καραμελωμένο αμύγδαλο ή φιστίκι Αιγίνης . Από αρωματικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυόσμο ή λουίζα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face