Για 8 άτομα ()
1. Πάρτε μια μακρόστενη φόρμα ή ένα μεταλλικό σκεύος παγωτου χωρητικότητας περίπου ενός κιλού. Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα τα βερίκοκα, το χυμό μήλου και 100 γρ. από τη ζάχαρη. Σιγοβράστε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί για 8 λεπτά περίπου.
2. Σκεπάστε με ένα καπάκι, σιγοβράστε για ακόμα 10' μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα και να δημιουργηθεί σιρόπι. Βγάλτε περίπου 8 κουταλιές από το μείγμα και αφήστε τες στην άκρη. Την υπόλοιπη ποσότητα από την κατσαρόλα μαζί με το σιρόπι περάστε τα από μπλέντερ να γίνουν πουρές. Αφήστε να κρυώσουν.
3. Σε ένα μπολ ρίξτε τους κρόκους, το amaretto και την υπόλοιπη ζάχαρη. Τοποθετήστε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει κρέμα λεπτής υφής.
4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το μασκαρπόνε με τον πουρέ βερίκοκου. Έπειτα ρίξτε το μείγμα των αυγών και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα μαζί με τα βερίκοκα που έχετε κρατήσει. Καλύψτε καλά με διαφάνεια και παγώστε για 4 ώρες.
5. Για να σερβίρετε ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα και αφαιρέστε προσεκτικά τη μεμβράνη. Γαρνίρετε με τα μπισκοτάκια και σερβίρετε αμέσως.
Φτιάξτε το σεμιφρεντο με ροδάκινα και αρωματιστε με αμπαροριζα