Για 10 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το γλυκό. Ντύνετε το εσωτερικό από μια στρογγυλή μπασίνα διαμέτρου 20-22 εκ. με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε στην άκρη. Κόβετε το τσουρέκι σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. και αφαιρείτε την κόρα με την βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τη μαρμελάδα και το μπράντι και ζεστάνετε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κατόπιν με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε τις φέτες τσουρεκιού με το σιρόπι και από τις δύο πλευρές.
2. Ντύνετε τα τοιχώματα του μπολ που ετοιμάσατε πριν με τις σιροπιασμένες φέτες τσουρεκιού, φροντίζοντας να καλύψετε και τα κενά που ίσως δημιουργηθούν. Κατόπιν ρίχνετε στο μπολ τη μισή περίπου ποσότητα παγωτού (πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του σκεύους) και ισιώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα σιλικόνης ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
3. Σχηματίζετε από πάνω μια στρώση από φέτες τσουρεκιού, επίσης αλειμμένες και από τις δύο πλευρές με το μείγμα της μαρμελάδας, και συμπληρώνετε με το υπόλοιπο παγωτό ισιώνοντας πάλι την επιφάνειά του.
4. Ολοκληρώνετε καλύπτοντας το παγωτό με μια στρώση από φέτες τσουρεκιού και βάζετε το γλυκό στην κατάψυξη για 8 ώρες.
5. Φτιάξτε το σιρόπι. Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετείτε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Όταν το υγρό πάρει ένα χρυσό χρώμα και είναι ρευστό αλλά κολλώδες τότε το αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει τελείως.
6. Μοντάρετε την τούρτα. Βγάζετε την τούρτα από την κατάψυξη και την αναποδογυρίζετε τη σε ένα σκεύος σερβιρίσματος. Αφαιρείτε τη διάφανη μεμβράνη, περιχύνετε με το σιρόπι, διακοσμείτε με κερασάκια, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Μπορείτε να γαρνίρετε την τούρτα με μια ψιλοκομμένα βερίκοκα κομπόστα ή αποξηραμένα, με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή ακόμα και με χοντροκομμένους, καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.