alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tiramisu-ice-cream top

Δροσερό και υπέροχο σε γεύση παγωτό, διαφορετικό από τα άλλα, ενισχυμένο με ένα δυνατό καφέ να εμπλουτίζει τα μπισκότα

ΠΑΓΩΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΚΑΦΕ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ

tiramisu-ice-cream top

Δροσερό και υπέροχο σε γεύση παγωτό, διαφορετικό από τα άλλα, ενισχυμένο με ένα δυνατό καφέ να εμπλουτίζει τα μπισκότα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
6 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 1/4 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
  • 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 4 κουτ. σουπ. καφέ φίλτρου etiopia, ρόφημα
  • 3 κουτ. σουπ. λικέρ καφέ
  • 1 φλιτζάνι μπισκότα σαβουαγιάρ σπασμένα
  • 30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σουπ. κακάο
  • 2 κουτ. σουπ. σιρόπι σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη – κρατώντας 3 κ.σ. - και το νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Κατεβάζετε το από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε πολύ καλά με τον αυγογδάρτη. Προσθέτετε σταδιακά το κρύο σιρόπι ζάχαρης ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα συνεχώς για τουλάχιστον 2-3 λεπτά.


2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πλαστικό μπολ με καπάκι και το παγώνετε το για 4 ώρες στην κατάψυξη. Σε αυτό το διάστημα το βγάζετε το δύο φορές από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι από τον πάγο.


3. Στο μεταξύ, ρίχνετε σε ένα μικρό μπολ το ρόφημα καφέ etiopia, την υπόλοιπη ζάχαρη και το λικέρ καφέ και ανακατεύετε πολύ καλά με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφήνετε στην άκρη για 5-6 λεπτά. Προσθέτετε τα μπισκότα στο μείγμα του καφέ και ανακατεύετε.


4. Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο και αδειάζετε τα ¾ της ποσότητάς του σε ένα μεταλλικό σκεύος για παγωτό. Πασπαλίζετε από πάνω με τα σιροπιασμένα μπισκότα και λίγο τρίμα σοκολάτας. Σκεπάζετε από πάνω με ένα στρώμα παγωτού και πασπαλίζετε με άλλο ένα στρώμα μπισκότου και σοκολάτας. Τελειώνετε με ένα στρώμα παγωτού.


5. Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Βγάζετε το παγωτό τιραμισού από την κατάψυξη, αφαιρείτε τη μεμβράνη και το αφήνετε εκτός ψυγείου για 6 -7 λεπτά να ξεπαγώσει λίγο. Το σερβίρετε σε μπολ ή σε ποτήρια της αρεσκείας σας και πασπαλίστε με λίγο κακάο και περιχύνετε με σιροπι σοκολάτας.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε από πάνω να τρίψετε σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face