Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε τις φράουλες και τις στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις βάζετε στο μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. Τοποθετείτε μια λεπτή σήτα επάνω σε ένα καθαρό μπολ και περνάτε τον πολτό από τις φράουλες. Πιέζετε καλά με μια σπάτουλα, ώστε να πάρετε τον χυμό τους. Προσθέτετε στο μπολ το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη αφού την κοσκινίσετε.
2. Ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής και παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στη συνέχεια αδειάζετε το παγωτό γιαούρτι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και το βάζετε το στην κατάψυξη.
3. Βγάζετε το παγωτό γιαούρτι από την κατάψυξη και με την βοήθεια ενός σκουπ παγωτού γεμίζετε τα χωνάκια και σερβίρετε.
Με την ίδια ακριβώς μεθοδο μπορειτε να φτιαξετε παγωτό με βερίκοκα