Για 8 άτομα ()
1. Ρίχνετε στον κάδο το μίξερ 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, το εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τη γλυκόζη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανεβάζετε την ταχύτητα στο δυνατό και συνεχίζετε το χτύπημα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να διπλασιαστεί σε όγκο. Βάζετε τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ ρίχνετε το φιστίκι στον κάδο του μπλέντερ και τον ψιλοκόβετε καλά. Αδειάζετε τα 2/3 της ποσότητας του φιστικιού σε ένα μπολ και το υπόλοιπο το αφήνετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε το καλαμποκέλαιο και το κονιάκ και τα χτυπάτε μέχρι το φιστίκι να πολτοποιηθεί. Προσθέτετε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει μια λεία κρέμα.
3. Βγάζετε το μείγμα του παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ για 2-3 λεπτά. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για ακόμα 30 λεπτά.
4. Βγάζετε πάλι το παγωτό από την κατάψυξη, το χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά, προσθέτετε το φιστίκι και την κρέμα φιστικιού και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Όσο πιο πολλά παγώματα και χτυπήματα κάνετε στο παγωτό σας τόσο πιο αφράτο θα γίνει.