alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

granita-sokolata top

Ενδιαφέρον συνδυασμός μαύρης σοκολάτας με κακάο, ρούμι και ζάχαρη που μας δίνει μια ξεχωριστή σε γεύση γρανίτα

ΓΡΑΝΙΤΑ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ

granita-sokolata top

Ενδιαφέρον συνδυασμός μαύρης σοκολάτας με κακάο, ρούμι και ζάχαρη που μας δίνει μια ξεχωριστή σε γεύση γρανίτα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 3 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70% κακάο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. κακάο
  • 1 κουτ. σουπ. ρούμι ή κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και την ρίχνετε σε ένα μπολ.


2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, το κακάο και τη ζάχαρη και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 2 – 3 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το ζεστό μείγμα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε το ρούμι, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.


3. Αφού το μείγμα κρυώσει γεμίζετε με αυτό 8 θήκες για γρανίτα, βάζετε σε κάθε θήκη ένα ξυλάκι ειδικό για παγωτό και τις τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σοκολάτα προτιμάτε, ακόμα και λευκή ή γάλακτος.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face