Για 8 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το παγωτό. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να σφίξει. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.
2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη μαρέγκα. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά μέχρι η μαρέγκα να σφίξει. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε πάνω στο χαρτί με τη βοήθεια ενός πιάτου έναν κύκλο με δάμετρο 22 εκ. Κρατάτε λίγη από την μαρέγκα και την μεταφέρετε σε ένα κορνέ με ίσια μύτη. Απλώνετε την υπόλοιπη μαρέγκα ομοιόμορφα για να καλύψετε τον κύκλο δίνοντάς της το σχήμα λόφου. Σχηματίζετε με την μαρέγκα που κρατήσατε 3 ροξέτες. Ψήνετε τις μαρέγκες σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο αφήνετε τις μαρέγκες να σταθούν για 5 λεπτά και μετά τις μεταφέρετε με προσοχή σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.
3. Φτιάχνετε την τούρτα παγωτό πάβλοβα. Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο. Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείτε την μαρέγκα και σπάτε την επιφάνειά της ώστε να δημιουργηθεί χώρος για το παγωτό. Με τη βοήθεια ενός scoop για παγωτό ή ενός μεγάλου κουταλιού, γεμίζετε την πάβλοβα με το παγωτό. Τοποθετείτε απαλά στην επιφάνεια του παγωτού τις ροζέτες μαρέγκας, περιχύνετε με το γλυκό του κουταλιού βύσσινο και σερβίρετε.
Μπορείτε να αντί για γλυκό του κουταλιού βύσσινο να σερβίρετε το παγωτό σας με φρέσκες φράουλες ή γλυκό κουταλιού φράουλα.