alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pogoto-santouits-sokolata top

Λαχταριστό σπιτικό σάντουιτς παγωτό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

pogoto-santouits-sokolata top

Λαχταριστό σπιτικό σάντουιτς παγωτό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
5 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τα μπισκότα

  • 6 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 3 κουτ.γλυκ. κακάο
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το παγωτό

  • 2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 κρόκους αυγών
  • 2 βανίλιες
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το παγωτό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, τις βανίλιες, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία και ζεσταίνετε το μείγμα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά. Αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με έναν αυγοδάρτη για 2 λεπτά και τους προσθέτετε στο μείγμα του γάλακτος. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και την αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη, για 5 λεπτά. Αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 30 λεπτά. Αδειάζετε το σε ένα μεταλλικό μπόλ. Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Στη συνέχεια βγάζετε τα μείγμα από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 2 λεπτά. Τοποθετείτε πάλι στην κατάψυξη για 1 ώρα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία του παγώματος και του χτυπήματος για ακόμα 3 φορές. Την τελευταία φορά απλώνετε το παγωτό σε ένα ταψί. Το παγωτό πρέπει να έχεις πάχος 4 εκ. Στρώνετε ομοιόμορφα την επιφάνειά του με μια σπάτουλα.


2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το μπισκότο. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο, το σπορέλαιο, την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμα 2 λεπτά.


3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το μείγμα του αλευριού και χτυπάτε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.


4. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Με τη βοήθεια ενός πλάστη στην ανοίγετε σε φύλλο πάχους 1 εκ. Με ένα κουπάτ κόβετε την σε ορθογώνια μπισκότα και τα αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.


5. Φτιάχνετε τα σάντουιτς. Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά. Με τα κουπάτ που κόψατε τα μπισκότα κόβετε τώρα το παγωτό στο ίδιο σχήμα. Παίρνετε ένα μπισκότο στη μέση βάζετε το παγωτό και σκεπάζετε με ένα άλλο μπισκότο. Κάντε την ίδια διαδικασία για όλα τα μπισκότα. Τα αραδιάζετε σε ένα μπολ που κλείνει καλά και τα βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμα μπισκότα πτι μπερ ή digestive.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face